Algemeen Plattelands Belang (APB) heeft ervoor gezorgd dat het Stadskantoor Debacle weer op de agenda van de Politieke Markt komt.


Deventer – Stadskantoor debacle weer op agenda Politieke Markt

De vragen die de fractie van APB al drie keer heeft gesteld aan het Deventer college over het uitgegeven geld voor het stadskantoor debacle worden nu dus toch besproken. Dat heeft het presidium van de Deventer gemeenteraad besloten, want die bepalen wat er op de agenda staat. Op 18 november is het geagendeerd. Wel opmerkelijk, want de raad vond destijds dat men wel voldoende informatie had.

Uit navraag van Salland TV bij een aantal fracties bleek dat men verwacht dat uit de jaarrekening van 2009 de gegevens wel naar buiten zullen komen. Mocht er iets niet in de haak zijn dat wordt dit zeker opgemerkt door de controlerende accountant, zo stellen de meeste fracties. APB wil slechts de specificaties zien van deze belastinggelden. De stadsbestuurders doen er moeilijk over en geven de indruk dat liever niet te doen.

Wat helemaal nu vreemd is, omdat uit een onderzoek van RTL Nederland blijkt dat juist veel gemeentes flink geld uitgeven aan het inhuren van externe krachten. Mocht blijken dat Deventer dat ook heeft gedaan, en dat de werkzaamheden die daarvoor uitgevoerd zijn op dat moment niet van toepassing waren, dan heeft het college wel wat uit te leggen.

Meer informatie over het inhuren van dure externe krachten door overheden is hier te vinden.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...