De Scheg kreeg in 2009 een bedrag van 3,5 miljoen euro van de gemeente en beloofde een overkapping voor het komende schaatsseizoen. Maar waar blijft die overkapping?

Deventer – Wat doet De Scheg met 3,5 miljoen

De PvdA-fractie van Deventer wil weten wat de gevolgen zijn van de vertraging bij het aanbrengen van een overkapping op ijsbaan De Scheg. Vorige week is bekend geworden dat die klus mogelijk niet vóór het komende schaatsseizoen klaar zal zijn. De PvdA is verbaasd over de vertraging en vraagt het college schriftelijk om opheldering. De PvdA wijst erop dat de raad een jaar geleden akkoord ging met de overkapping en

3,5 miljoen euro beschikbaar stelde. Destijds was er nogal haast om met het geld over de brug te komen. De PvdA wil weten wat de vertraging betekent voor de financiële exploitatie van De Scheg. Het doel van de investering was onder meer de verbetering van de exploitatie van de ijsbaan ten opzichte van de concurrentie van de schaatsbaan in Enschede. De fractie wijst ook op het jaarlijkse exploitatietekort van twee ton én de concurrentiepositie ten opzichte van andere overkapte ijsbanen.

Ze willen ook nog weten of de toezegging van het college uit 2009 dat de overkapping geen hogere toegangsprijzen met zich meebrengt, blijft staan. Bovendien vragen ze zich af of het college overweegt een mogelijk tekort van 200.000 euro weg te gaan werken. De gemeente Deventer is enig aandeelhouder van de NV Dos die De Scheg exploiteert.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...