Den Haag / Deventer - Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag een motie aangenomen waarin zij vraagt aan minister Donner om zich in te zetten voor het vertrek van twee leden van de raad van toezicht van woningcorporatie Rentree.


Deventer – Tweede Kamer wil vertrek toezichthouders Rentree

Deze twee leden waren al lid van de raad van toezicht van Rentree ten tijde van enkele onverantwoorde grondtransacties die Rentree in grote financiële problemen brachten. De motie met oproep tot hun vertrek werd ingediend door de Kamerfracties van de SP, PVV, PvdA, CDA en VVD. De fracties hebben in hun motie aangegeven dat de raad van toezicht nalatig is geweest bij uitoefenen van zijn controlerende taak binnen de woningcorporatie.

Deze twee leden zijn volgens de indieners van de motie dan ook mede verantwoordelijkheid voor het disfunctioneren van de raad van toezicht, met de financiële situatie bij Rentree als gevolg.

Minister Donner wordt nu via de motie gevraagd om te bevorderen dat de betreffende leden van de raad van toezicht hun functie alsnog ter beschikking stellen. Bij de indiening van de motie in de afgelopen week sprak de minister echter al een negatief advies uit over de motie en gaf hij aan de kern van de oproep onacceptabel te vinden.

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting Woensdag 07 Juni

Door Erwin Hoogenboom  Woensdagochtend is het een afwisseling van zon en bewolking. ...