Opiniepeiler Maurice de Hond moet een schadevergoeding van circa 120.000 euro betalen aan de man die hij beschuldigd heeft van betrokkenheid bij de zogenoemde Deventer moordzaak in 1999.


Deventer – Schadevergoeding voor “klusjesman”

Dit oordeel komt voort uit een uitspraak van de Hoge Raad die vrijdagmorgen is bekendgemaakt. De Hoge Raad houdt een eerder vonnis van het gerechtshof in Amsterdam in stand.

Die civiele zaak was aangespannen door Michael de Jong. Deze “klusjesman” van het slachtoffer werd door Maurice de Hond van betrokkenheid bij de moord op de vrouw beschuldigd. Door de rechtbank en het hof werd De Hond al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de man en zijn vriendin. De Hond was hiertegen in cassatie gegaan.

De Hond wees de klusjesman aan als de dader van de geruchtmakende moord, terwijl Ernst Louwes, de fiscaal adviseur van de weduwe, daarvoor was veroordeeld. Verder beweerde de opiniepeiler dat de vriendin van De Jong hem een vals alibi had verschaft. Louwes kreeg twaalf jaar cel. De Hond is ervan overtuigd dat Louwes ten onrechte voor het misdrijf is veroordeeld en voert al jaren strijd om zijn gelijk te halen.

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...