Op 11 oktober starten de werkzaamheden in de wijk Molenhoek in Heino. Deze wijk krijgt nieuwe riolering en wordt opnieuw ingericht. Al eerder is de riolering in de Vlaminckhorstweg vervangen, nu pakt de gemeente de omgeving van basisschool De Springplank aan.

Heino – Start werkzaamheden Molenhoek Heino

De werkzaamheden:
In de omgeving van De Springplank vervangen we de riolering en leggen we een regenwaterriool aan. Dit regenwaterriool bestaat uit een infiltratiebuis. Het regenwater van de straat wordt opgevangen in deze infiltratiebuis en infiltreert vervolgens in de bodem. De woningen sluiten we nog niet aan op het regenwaterriool.

Na de werkzaamheden aan de riolering worden de straten opnieuw ingericht. Trottoirs, rijbaan en groenstroken worden geheel vernieuwd. Ook komt er nieuwe straatverlichting in de wijk. De inrichting is in overleg met een werkgroep van bewoners uit de wijk uitgewerkt.

Verbetering veiligheid:

In de Van der Capellenweg wordt een snelheidsremmende wegversmalling met drempel aangelegd. De kruisingsvlakken met de straten Prins Bernhardstraat, Emmastraat en De Haarstraat voorzien we van rood asfalt en wegmarkering, waardoor we benadrukken dat dit gelijkwaardige kruisingen zijn. Deze maatregelen moeten de veiligheid op de Van der Capellenweg verbeteren.
Tegelijkertijd voorzien we de bushalte aan de Van der Capellenweg van verhoogde perrons, zodat de toegankelijkheid van de bus verbetert.

Meer informatie:

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode oktober 2010 t/m april 2011. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op:
www.raalte.nl/actueel>projecten/Heino/Herinrichting Molenhoek

Over Salland TV

x

Check Also

Brouwers: “Niemand had het onterecht gevonden als wij van PSV hadden gewonnen”

Go Ahead Eagles had PSV lange tijd in de houdgreep, maar liet ...