Er is niet genoeg geld voor een volledig verdiepte aanleg van de Amstellaan.


Deventer – Rivierenwijk krijgt een halve verdiepte Amstellaan

De weg wordt nu dus maar als een tweede optie voor de helft verdiept aangelegd. Dat betekent dus niet het hele stuk tussen het spoor en de Maasstraat maar vanaf het spoor tot vlak voorbij de Deltalaan.

Bij de Maasstraat komt wel een verbinding voor fietsers en voetgangers. Deze oplossing is nodig door geldtekort. Door financiële problemen bij Rentree kon de woningcorporatie nog maar vier miljoen in de aanpak van de Amstellaan bijdragen.

De kosten bedragen 28,5 miljoen euro, waarvan 14,3 miljoen euro voor rekening van de gemeente komt. Rentree draagt 4 miljoen bij en de provincie staat garant voor 2,3 miljoen euro. De gemeente is in gesprek met rijk en provincie om de overige 8 miljoen euro aan te vullen om het plan haalbaar te maken.

Wethouder Jos Pierey (PvdA) gaf vrijdagochtend bij de wekelijkse persconferentie van de gemeente Deventer aan dat er nog bebouwing komt bij of langs het verdiepte stukje van de Amstellaan.

De uitvoer voor de bebouwing ligt bij Rentree wonen. Er zijn ook nog geen tekeningen van. Pierey bevestigde meermaals dat het om ideeën gaat, nog geen echte concrete plannen. Het college gaat wel haar uiterste best doen om de nog benodigde 8 miljoen euro bij elkaar te krijgen.

Dat de Rivierenwijk van het college de warme aandacht krijgt maakt Pierey duidelijk door meermalen te bevestigen aan de pers: “Wij springen in de bres voor de Rivierwijk”

Over Salland TV

x

Check Also

Het Taalcafé in Raalte en Heino

Elke week is in Raalte en Heino het Taalcafé. Hier is iedereen ...