Het nieuwe College maakte de start, en Matthijs Nijboer de PvdA fractievoorzitter bedankte en stopt ermee.


 

Deventer – Raadsvergadering met veel reuring

Afgelopen woensdagavond is het nieuwe college geïnstalleerd met Margriet de Jager en Marc Jan Ahne als nieuwkomers. Jürgen Goejer van de PvdA gaat Matthijs Nijboer vervangen en is tijdelijk de fractievoorzitter van de Deventer PvdA. In september komt er ook nog een verantwoordingsdebat over alle perikelen van “Het Huis van Deventer”.

De SP en Algemeen Plattelands Belang zijn overigens buiten het overleg van het huidige coalitieakkoord gehouden. Ze waren daar zeer boos over, die boosheid werd zichtbaar toen tijdens het debat met kracht een tafel naar voren werd geschoven. Oud-wethouders Jos Fleskes en Andries van den Berg kregen een bos rozen van Pvda man Matthijs Nijboer aangeboden. Maar die gaven ze aan de aftredende PvdA-fractievoorzitter terug als dank.

Tijdens de debatten werden alle zetten en verwikkelingen rond Het Huis van Deventer en de gestrande Beleefbibliotheek eindeloos herhaald. Na stemming werd ook duidelijk dat er in de raad totaal geen draagvlak is voor realisering van een nieuwe evangelische school en een islamitische Simonschool.

Ook de realisatie van een Stadshaven is voorlopig in een ijskast gezet tot teleurstelling van vele aanwezigen. De nieuwe coalitie wil beter met burgers gaan communiceren, hilarisch was de voortdurend weigerende geluidsinstallatie in de Burgerzaal. Toeschouwers konden grote delen gewoon niet verstaan. Hopelijk is de zeer slechte geluidsinstallatie geen voorbode voor de communicatie die we kunnen gaan verwachten.  

Foto’s Geerars Deventer

Bloemen voor Matthijs Nijboer                      En gezellig handenschudden natuurlijk

En hieronder staan ze dan de “nieuwe” stadsbestuurders


Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...