dav

Deventer Promotie Prijs 2019 voor Carlos van Dijk

Tijdens de Deventer Nieuwjaarsreceptie is op woensdag 9 januari de 25e editie van de Deventer Promotie Prijs uitgereikt.
Wethouder Thomas Walder maakte de winnaar bekend: Carlos van Dijk van Carlos in Huis.

Carlos van Dijk opende begin 2018 zijn nieuwe meubelzaak in de voormalige Sallandsche Bank aan de Hofstraat. Vanaf 2008 had hij al een meubelzaak aan de Smedenstraat.
Hij is er in geslaagd, samen met zijn enthousiaste team, om binnen een jaar Deventer landelijk op de kaart te zetten als ‘place to go’ voor interieur en design.
Met de aankoop en verbouw van de Sallandsche Bank aan de Hofstraat heeft Carlos van Dijk laten zien hoe je op een eigentijdse manier herbestemming kan geven aan historisch erfgoed.
Carlos in Huis is een voorbeeld bij uitstek van een zelfstandige onderneming die op een actuele manier kleur, vorm en inhoud geeft aan de binnenstad van Deventer.
Carlos van Dijk levert een meer dan opmerkelijke bijdrage aan de promotie en marketing van de Hanzestad Deventer: authentiek, eigenwijs en vernieuwend.

De prijs bestaat uit een uniek zilveren kunstobject, gemaakt door MinkKoot Edelsmeden uit Deventer.

De Deventer Promotie Prijs is in 1995 voor de eerste keer uitgereikt, en wel aan Jan en Emmy Strik voor het Dickens Festijn.
Het doel van de prijs is al 25 jaar tweeledig: waardering voor een Deventer persoon, bedrijf of organisatie voor hun bijdrage aan de promotie van Deventer én de aanmoediging om er ook mee door te blijven gaan. Winnaars waren onder meer: Saxion, Bussink Koek, Theater Bouwkunde, NV Bergkwartier, Go Ahead Eagles en Özcan Akyol.
Vorig jaar was de 24e editie van deze prijs voor de organisatoren van de tentoonstelling Roofkunst.
MinkKoot Edelsmeden maakte in totaal 25 unieke zilveren kunstobjecten, geïnspireerd op de stad én de winnaar.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...