In twee woningen en een caravan aan de Stalpaert van der Wielenstraat heeft de politie dinsdag een doorzoeking in verband met een onderzoek naar witwasserij van crimineel geld.


Deventer – Politie doet megavangst

Na een melding dat de bewoners, een 46-jarige en een 51-jarige Deventenaar, zichtbaar boven hun stand leefden, startte de recherche een onderzoek naar de financiële achtergrond van de mannen.

Er werden vier auto’s, met een waarde van ongeveer 40.000 euro in beslag genomen.
Er is ook beslag gelegd op de bankrekeningen en de administratie werd meegenomen. Ook een caravan en een camper (t.w.v. 60.000 euro) zijn in beslag genomen. Verder is beslag gelegd op twee recreatiewoningen in Olst (waarde:100.000 euro). Een nader financieel onderzoek naar de Deventer mannen volgt. Er volgen dan mogelijk nog meer aanhoudingen.

In een schuur, dei eigendom van de 51-jarige Deventenaar is, werd ook nog een geoogste hennepkwekerij aangetroffen. Die kwekerij bleek goed te zijn voor meer dan 500 planten. De winsten die met de oogst van de kwekerij zijn behaald, worden indien mogelijk berekend en afgenomen van de verdachte. Alle apparatuur voor de hennepteelt zal worden vernietigd.

Over Salland TV

x

Check Also

Informatiebijeenkomsten van en over Extinction Rebellion

De burgerbeweging Extinction Rebellion (XR) groeit als kool. De media werden onlangs ...