Deventer heeft twee toppers op het gebied van de ontwikkeling van historische binnensteden gevraagd te helpen met de plannen voor de Deventer binnenstad.

Deventer – Plannen voor binnenstad in handen van toppers

De heren Coenen van Jo Coenen architects en Prof. Fons Asselbergs, Rijksadviseur voor Cultureel Erfgoed zullen het proces begeleiden om plannen te ontwikkelen voor de huisvesting van ambtenaren en de nieuwe bibliotheek. Beiden hebben veel ervaring met ontwikkelen van binnensteden en het begeleiden van processen. De mannen gaan belangengroepen uitnodigen om ideeën en oplossingen te bespreken. In november volgt een debat tussen de gemeenteraad en de belanghebbenden.

Dat moet in februari dan leiden tot plannen voor de gemeenteraad. Wethouder Marc Jan Ahne vertelde dat Coenen en Asselbergs met organisaties gaan praten die eigen initiatieven hebben voor de binnenstad. Dat betekent dat de plannen van de NV Bergkwartier, PvdA, Stichting Oude Stadshaven, Stichting Industrieel Erfgoed en een nog te presenteren plan van de ChristenUnie meegenomen gaan worden in de gesprekken met deze toppers.

De CU presenteert woensdag 7 oktober bij de politieke markt een eigen plan om een haven bij de Wilhelminabrug in ere te herstellen.

Impressie copyright Architect-Maarten-Douwe-Bredero-Deventer

 

 

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...