Na overleg met de Gemeente Deventer heeft Raster besloten om het gedwongen ontslag van drie van haar medewerkers bij de activiteitencentra op te schorten.

Deventer – Ontslagen bij Raster voorlopig van de baan

Deze ontslagen waren het gevolg van een bezuiniging op de subsidies van activiteitencentrum De Elegast en buurthuis Voorstad Centrum. Door omstandigheden was Het Enkhuis in het Rode Dorp bij deze bezuinigingsoperatie betrokken geraakt wat weer heeft geleid tot onrust onder de vrijwilligers aldaar.

Raster heeft afgelopen weken gezocht naar een scenario waarin gedwongen ontslagen kunnen worden voorkomen. In die zoektocht heeft Raster de Gemeente aan haar zijde gevonden. Gemeente en Raster hebben zich daarbij gezamenlijk tot doel gesteld om in deze tijd van economische recessie zo min mogelijk werkgelegenheid verloren te laten gaan én te voorkomen dat er veel geld gestoken zou moeten worden aan relatief dure afvloeiingsmaatregelen.

Er is gekozen voor een scenario waarin Raster de tijd en de gelegenheid krijgt om de reorganisatie te laten verlopen via natuurlijk verloop. De bezuinigingsopdracht die voortkomt uit het besluit van de Gemeenteraad eind juni 2009 blijft van kracht.

Directeur Gerard Faas van Raster reageert opgelucht: “Wij hebben afgelopen week alle zeilen bijgezet om de gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te vermijden. We zijn hier gelukkig uitgekomen. We hebben nu meer tijd om de negatieve maatschappelijke effecten en de kosten van deze bezuinigingen op te lossen”.

De discussie over de toekomst van De Elegast en van Voorstad Centrum zal in de komende maanden worden gevoerd. Voor het Enkhuis betekent het besluit van Raster dat de rust daar weerkeert en het activiteitencentrum weer verder kan.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...