Deventer leerlingen planten 3.000 boompjes op Boomfeestdag

Tijdens de landelijke Boomfeestdag op woensdag 15 maart, is de Deventer Boomfeestdag in Colmschate, langs de Oxersteeg. Kinderen van vijf groepen 6 en 7 van Het Roessink, de Wereldwijzer en Kolmenscate helpen bij de aanplant van maar liefst 3.000 jonge boompjes.

Boom planten en wensfles begraven

De aanplant bestaat uit soorten die hier in de streek thuis horen (inheems) en die goed zijn voor de biodiversiteit. Naast de bomenaanplant, leggen de kinderen ook een educatieve bomenroute af om meer over bomen te leren. Wethouder Marcel Elferink plant samen met de kinderen de eerste boom. Bij enkele grotere bomen begraven de kinderen ook een wensfles met hun wensen voor de toekomst.

Samen voor het klimaat

Door de boomfeestdag worden kinderen natuurbewuster te maken. De kinderen op hun beurt zijn weer ambassadeurs voor bomen en groen in de gemeente. Door de aanplant van jonge boompjes dragen de kinderen ook een steentje bij aan het behalen van de klimaatdoelen van Deventer.

Boomfeestdag

In Deventer wordt de Boomfeestdag georganiseerd door de Ulebelt, in nauwe samenwerking met de Deventer Bomenstichting, IVN Deventer, gemeente Deventer, Het Groenbedrijf, Zebrarups natuureducatie en vrijwilligers.

De Nationale Boomfeestdag vindt al ruim 65 jaar plaats. Doel is om elk kind tijdens de basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Vaak is dat de eerste natuurervaring die ze nooit meer vergeten. Zijn kinderen eenmaal enthousiast over de waarde van bomen en natuur, dan geven zij deze kennis vroeger of later ook weer door aan anderen. Jaarlijks doen ruim 115.000 kinderen mee aan de Boomfeestdag.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...