Deventer jongerentheater verfilmt voorstelling in Roto-Smeets-complex

Voor het eerst doen ze een scène voor de camera in plaats van voor publiek, de jeugdtheatergroepen van het Theaterschip uit Deventer en KASKO uit Zwolle. Geen theatervoorstelling, maar een film is de oplossing om toch iets voor een groot publiek te kunnen maken.

Door: Teun van der Velden (RTV Oost)

De repetities zijn dit weekend volop bezig in het Roto-Smeets-complex, de immense voormalig drukkerij in Deventer. ‘Bokser – De film’ wordt door de twee groepen opgenomen, om in juni al in première te laten gaan. “We zaten met de handen in het haar, maar dit is de ideale oplossing”, zegt opnameleider Erik-Jan Post. “We wilden heel graag weer iets maken, maar het is niet te doen om dat voor een handjevol mensen in een theater te doen. We kwamen op het idee om een film te maken en iedereen was direct enthousiast.”

Het Roto-Smeets-complex is de ideale locatie voor de opnames. “Het verhaal gaat over een meisje, een bokser, dat een ernstig ongeluk krijgt. Haar been raakt verlamd en ziet haar glansrijke carrière in rook opgaan. Het is een grauwe situatie waar we een grauwe locatie bij zochten. Dit complex past perfect in dat plaatje”, vervolgt Post.

Juset Imming is één van de acteurs. Voor haar is het een nieuwe uitdaging. “Ik vind het super leuk om te doen. Het is wel heel anders hoor.” Gian Boersma vult haar aan: “Je bent veel meer ingetogen. Daarnaast krijg je in het theater ook veel meer adrenaline, doordat het in een keer goed moet.” Of er in het vervolg meer films gemaakt worden, weet Post nog niet. Imming ziet het wel zitten. “Misschien wordt het wel een carrièreswitch. Of ik ga het gewoon allebei doen!”

Meer willen weten over dit onderwerp? bekijk het item op de website van RTV Oost

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...