De Jongeren Ontmoetingsplekken (JOP) in de gemeente Deventer zijn niet populair bij omwonenden. De nieuwste lastpost is de JOP aan de Oostriklaan.


Deventer – Gemeente gaat JOP terreur Oostrik aanpakken

Woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering sprak Wim de Jong van de ChristenUnie zijn bezorgdheid uit over de gang van zaken met een nog vrij nieuwe Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) op het Oostrik. De bewoners van de wijk zijn de wanhoop nabij omdat ze uit hun slaap worden gehouden door hangjongeren. De jongeren hebben in mei een ontmoetingsplek in een parkje in de wijk gekregen.

En daar hangen ze nu rond tot diep in de nacht. De jeugd scheurt met scooters al toeterend door de wijk en er wordt tot soms wel vier uur ‘s nachts hard geschreeuwd. Jongerenwerkers hebben bij de opening van de ontmoetingsplek met de jongeren afgesproken dat ze er tot tien uur ‘s avonds gebruik van mogen maken maar de jongeren houden zich er niet aan. Vrijdagochtend bij de wekelijkse persconferentie van het stadsbestuur gaf een bezorgde wethouder Margriet de Jager en burgemeester Andries Heidema aan dat er gehandhaafd gaat worden. Ook gaat de politie er strenger en regelmatiger controleren op overlast.


Over Salland TV

x

Check Also

Bouw begonnen van 26 rijwoningen in Steenbrugge

Gisteren heeft Deventer wethouder Rob de Geest het startsein gegeven voor de ...