Sportclub Deventer en CJV'ers willen niet meer met de gemeente praten over het plan om één nieuw, gezamenlijk onderkomen voor de voetbalclubs en twee andere verenigingen op Sportpark Zandweerd te realiseren. Ze schorten de gesprekken met de gemeente Deventer nu op.


Deventer – Geen gezamenlijk onderkomen op Sportpark Zandweerd

Volgens de heer Witz, de voorzitter van Sportclub Deventer weet de gemeente dat zij niks kunnen met het voorstel zoals dat nu door wethouder Margriet de Jager op tafel is gelegd. Het voorstel betreft 5,7 miljoen euro voor Sportpark Zandweerd als alle clubs gaan fuseren. Maar dat lukt niet omdat de eigen identiteit van de clubs een belangrijke rol speelt.

De gemeente wil dus alleen met het geld over de brug komen als er één gemeenschappelijk clubgebouw voor alle clubs komt, de volgende stap is dan natuurlijk fusie. Bovendien moet het ook nog een multifunctioneel gebouw worden dat ook door de buurt gebruikt kan worden. Maar volgens voorzitter Witz gebeurt dat nu ook al. De gemeente heeft bij de fusieplannen vooral kosten-besparingen op het oog. Nu worden alle cluns afzonderlijk behandeld en van geld voorzien.

Voorzitters Leen Willemstein van CJV’ers en de heer Witz van Sportclub Deventer willen overigens wel fuseren, alleen moet er eerst stuivertje worden gewisseld qua velden. Daarna blijft alles zoals het nu ook is, met afzonderlijke subsidies en onderhoud van de gemeente Deventer. Dat betekent dus alleen nieuwe kleedkamers voor de clubs verder niks.

Over Salland TV

x

Check Also

Het Taalcafé in Raalte en Heino

Elke week is in Raalte en Heino het Taalcafé. Hier is iedereen ...