De Gemeente Deventer, Go Ahead Eagles en de politie kijken terug op een geslaagd voetbalevenement in Deventer

Deventer – GAE – Ajax rustig verlopen

Donderdagavond werd in de Adelaarshorst de aftrap gegeven van de bekerwedstrijd Go Ahead Eagles – Ajax. Om er een echt voetbalfeest van te maken, werden er rond de wedstrijd diverse voorzorgsmaatregelen getroffen.

In de binnenstad van Deventer heerste ’s middags en ’s avonds een goede sfeer. De stemming op de Brink, in het stadscentrum, was optimaal. Aan het begin van de avond togen vele honderden Go Ahead-supporters in optocht vanaf de Brink naar het stadion. Deze verliep in goede sfeer. Ook tijdens en na de wedstrijd deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

Voor zover op dit moment bekend zijn er gedurende de dag negen personen aangehouden voor onder andere discriminatie (leuzen roepen), vernieling, openbare dronkenschap, belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Burgemeester Andries Heidema kijkt terug op een mooie dag: “Samen met politie en de club hebben we ingezet op een mooi voetbalfeest. De sfeer in en buiten het stadion is steeds prima geweest. Ik kijk terug op een mooie dag.”
Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...