Klachten over waterdruk in Olst, Wijhe en Deventer

Sinds dinsdag zijn er diverse klachten over de waterdruk bij mensen thuis: “Een miezerig straaltje”, is één van de vele klachten…

Inwoners van Olst zoeken naar de oorzaak en vragen of de druk bewust verlaagd is. Daarnaast wordt er ook gedacht aan een lekkage, waardoor de druk extreem laag is in, met name, noordoost Olst.

Het water, en dus ook de druk, wordt in onze regio verzorgd door Vitens. Een woordvoerster van het waterbedrijf geeft aan dat er momenteel wordt gewerkt er aan het netwerk en dat de tijdelijke verlaging van de waterdruk in delen van Olst oplevert.

Bovenstaand een overzicht van de werkzaamheden in en rondom Olst. Er zijn meer werkzaamheden van Vitens in Salland, zo kunnen er klachten voorkomen rondom de Boxbergerweg, tussen de N348 en ‘Het Eikelhof’

En ook de bewoners aan de Veldhuisweg in Wijhe (zie afbeelding boven) zijn geïnformeerd over werkzaamheden. Daar wordt dit moment wordt de waterleiding vervangen. de betrokken huishoudens zijn hierover schriftelijk geïnformeerd.

Gevolg van deze werkzaamheden kan zijn dat ook hier de waterdruk lager is dan normaal.
Maar men zou ook wat bruin water kunnen constateren en enige verkeershinder kunnen ondervinden aan de werkzaamheden in de Veldhuisweg zelf.

Het waterleidingbedrijf denkt, bij het laatste project, nog wel tot 20 juni bezig te zijn en zolang kunnen de ongemakken ook worden ervaren.

Nog een week zal met drukverschil en bruin water kunnen verwachten op Colmschate in Deventer. Klachten stroomden daar binnen vanuit de Colmschaterstraatweg, maar ook de Fuut en de Groenling tot aan de Zwaluwenburg. Gisteren heeft Vitens de bewoners ingelicht over deze ongemakken tot zeker 12 juni ervaren kunnen worden.

Vitens verwijst naar hun webpagina voor de actuele werkzaamheden die eventuele storingen en ongemakken kunnen veroorzaken: https://waterstoring.nl/

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...