Deventer gaat monumentale panden verkopen

Het stadsbestuur van de gemeente Deventer heeft de gemeenteraad laten weten dat het rijks-monumentale pand “De Drie Haringen” aan de Brink 55 (achter De Waag) en het aangrenzende en met elkaar in verbinding staande pand “De Oude Bakkerij” aan Brink 54 in de verkoop gaan.

De panden zijn in 1917 en 1954 door de gemeente Deventer aangekocht om te dienen als kantoor en opslagruimte voor museum “De Waag”. Door de ingezette veranderingen bij het museum zijn de panden De Drie Haringen en De Oude Bakkerij vrijgekomen. De gemeente heeft nu geen (publieke) bestemming voor deze panden. Daarom worden de panden conform de kadernota Vastgoed verkocht.

Voordat het in de verkoop gaat, wordt Brink 55 door de gemeente met een restauratie in een topconditie gebracht. Omdat beide panden en in het bijzonder De Drie Haringen bijzondere panden zijn, wil het college dat de raad vroegtijdig bekend is met de voorgenomen verkoop.

De panden zijn inmiddels getaxeerd en worden verkocht door een makelaar gespecialiseerd in monumenten en erfgoed. De verkoop zal op openbare wijze plaatsvinden, opdat een ieder in de gelegenheid wordt gesteld om aan te kopen.

Brink_54__Deventer drie haringen deventer

Over Salland TV

2 Reacties

  1. Despite the study limitations, clinical management of LCIS and ALH with imaging follow up was shown to be a viable alternative to surgical excision in specific instances 3 can you buy priligy online I have been collecting herbs for so many years, and I have never seen wim hof lower blood pressure a elixir with such abundant spiritual energy

  2. Localization of mERО± within lipid generic propecia cost After 7 rounds of Letrozole no luck

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...