De gemeente Deventer gaat dinsdag 24 augustus op zijn grondvesten schudden als de bewoners van Colmschate hun afkeer tegen de plannen van Den Haag over de spoorboog komen tonen in de Ichtus kerk in Colmschate.


Deventer – De spoorboog en dan………

Salland TV reporter René Geerars sprak maandagmorgen ook nog even met wethouder Ahne over de plannen van Den Haag. In het kort komt het op het volgende neer: Voor goederenvervoer dat in twee richtingen gaat gebeuren geldt dat er in 12 kilometer een hoogteverschil overbrugd moet worden. Daarom worden er bij het station Colmschate allerlei aanpassingen verwacht. Als deze spoorboog wordt aangelegd dan gaat er een snelheid van 30 kilometer per uur gelden.  

Dat is dus een zeer langzame snelheid en dat geeft natuurlijk veel overlast. Aan deze opmerkingen van de wethouder af te leiden wordt er door de gemeente serieus rekening gehouden met de optie spoorboog. En als die er komt dan gaat hij ook nog dwars door de ijsbaan van de Scheg heen. Ook moeten er tientallen huizen worden gesloopt en gaat de complete infrastructuur op de schop. De gemeente heeft bij de aanleg van de huidige verkeersknooppunten die moeten wijken als de spoorboog komt veel zaken al eens grondig bekeken en ook intern besproken. Dan mogen ze dus nu aan de betrokken Deventer burgers gaan uitleggen. 

De directeur van de Scheg heeft zo een heel eigen originele reactie. Hij weet van niets en haalt alle informatie uitsluitend bij de media weg. De directeur van de Scheg verwees ons door naar de  gemeente Deventer. Het schijnt dat er ook al een tweede bewonersbijeenkomst komt.

De enige politieke partij die al een standpunt inneemt over de spoorboog is de PvdA. Overigens er staat nergens in het persbericht dat ze tegen de spoorboog zijn, maar hebben het alleen maar over de effecten van de spoorboog. Van de andere fracties in de Deventer gemeenteraad hoorden wij nog niets. Dit stuurde de PvdA afgelopen weekend nog rond naar de diverse media.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...