DEVENTER - De communicatie per mail binnen de gemeente Deventer is niet zo dat wethouders altijd direct belangrijke informatie per mail doorgestuurd krijgen van een ambtenaar.


Deventer college niet geloofwaardig over mailwisseling

Dat bleek vrijdag toen Salland TV toelichting wilde over twee mailtjes met dezelfde inhoud. De mail uit de stukken van de gemeenteraad die staat hier, de interne gemeentelijke mail staat hier. Het betreft mailwisseling tussen de huisaccountant Deloitte die op 13 maart om 22.37 een waarschuwingsmail stuurde naar drie ambtenaren en de gemeentesecretaris. In deze mail informatie over afboekingen van bouwgrond in Deventer Noord-Oost. Op 14 maart was een besloten sessie gepland met gemeenteraadsleden, ambtenaren en het college. Een meeting om elkaar bij te praten over de financiële situatie van de gemeente.

Op vragen van raadsleden of er sprake was van mogelijke afboekingen op bouwgrond is die avond niet gereageerd. Dit terwijl er de avond ervoor nog mail over was gestuurd. Wethouder Huizing gaf bij de gemeenteraadsvergadering op 23 mei aan dat het college op 14 maart niet op de hoogte was van deze informatie, terwijl de gemeentesecretaris en drie ambtenaren de informatie wel hadden ontvangen. De discussie is 23 mei gedempt, maar hiermee maakt het Deventer stadsbestuur zichzelf nogal ongeloofwaardig naar de burgers toe.   

Over Salland TV

x

Check Also

Mantelzorgende kinderen worden verwend met extra Sinterklaascadeau

Zorgen voor een broertje of zusje met een aandoening kost veel tijd ...