DEVENTER - De problemen met grondexploitatie gaan nu ook de gemeente Deventer parten spelen. De gemeenteraad is dus niet juist geïnformeerd.


Deventer boekt ruim 18 miljoen af op grondexploitatie

De raad kreeg afgelopen vrijdag een mededeling van het college met een overzicht van afboekingen op grond welke in eigendom is bij de gemeente en waar nog niets mee is gedaan. Door de economische crisis waarin we verkeren moet er maar liefst 18.580 miljoen euro afgeboekt worden op de waarde van gronden.

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de grond op het toekomstige bedrijvenpark langs de A1, de grond naast de Scheg en Deventer Noord-Oost. Een compleet overzicht van de afboekingen staat hier.

De fractie van Gemeentebelang is laaiend over deze mededeling van het college. De raad is op 14 maart in beslotenheid bijgepraat over de financiële positie van de gemeente Deventer maar deze cruciale informatie bleef op dat moment achterwege. En dat terwijl het besluit voor het stadskantoor nog genomen moest worden. De fractie van Gemeentebelang had er al vragen over gesteld, maar kreeg als antwoord: Maakt u zich maar geen zorgen, er is niets aan de hand”

Gemeentebelang constateerd dat de raad door het college niet tijdig en onvolledig is geïnformeerd over de zorgwekkende financiële situatie. Cruciale informatie, van groot belang bij zorgvuldige afweging van investeringsbeslissingen, is dus achtergehouden.

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 30 november

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...