Er zijn vrijdag door de Raad van State forse vraagtekens geplaatst bij de plannen van de gemeente Deventer voor ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein langs de A1 aan de kant van Epse.

Deventer – Bedrijventerrein A1 staat flink op de rem

En dat is toch een flinke tegenvaller voor het Deventer stadsbestuur. De Vereniging Woonmilieu Epse (VWE), een vastgoedbedrijf, Ontwikkelings Maatschappij Apeldoorn (OMA) een twee projectontwikkelaars komen tegen het plan en exploitatieplan in beroep. VWE en OMA betwijfelen vooral het nut en de noodzaak van het nieuwe bedrijventerrein.

Volgens de ontwikkelaars staan veel bedrijvenparken en industrieterreinen in de regio en kantoorruimte in het centrum van Deventer structureel en langdurig leeg. Het vastgoedbedrijf wil net buiten het plangebied een hotel-restaurant inclusief een congres- en vergaderaccommodatie bouwen. Het wil een parkeerterrein net binnen het plangebied aanleggen, in de bufferzone tussen het bedrijventerrein en woningen. Het bestemmingsplan staat dat echter niet toe. Het bedrijf is het er niet mee eens dat een parkeerterrein afbreuk zou doen aan het groene karakter van de bufferzone.

Daarom vindt het dat de gemeenteraad in het bestemmingsplan een parkeerterrein in de bufferzone mogelijk had moeten maken. De twee projectontwikkelaars zijn het vooral niet eens met hoe de kosten van het bestemmingsplan in het exploitatieplan worden verrekend. Of er daadwerkelijk interesse is van bedrijven is ook onduidelijk, want alle besprekingen daarover voert de gemeente Deventer weer een achter gesloten deuren.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...