De Natuur en Milieufederaties presenteren het Circulariteitenkabinet

Kun jij het je voorstellen: dat je inboedel gemaakt is van bacteriën uit rioolslib? Of gemaaid gras? Of afgedankte brandweerslangen? Misschien nu nog niet. Maar wacht maar tot je bij de digitale opening bent geweest van het Circulariteitenkabinet van de Natuur en Milieufederaties op donderdag 4 februari.

Een circulariteitenkabinet?

Ja, je leest het goed: een Circulariteitenkabinet! Herinner je je nog die oude stoffige kast in het biologielokaal, waar koeienhersenen op sterk water in stonden. Of een opzette uil of zelfs een vos. Zo’n kast die je aandacht maar niet losliet! Zo’n kast presenteren de Natuur en Milieufederaties tijdens de Week van de Circulaire Economie. Alleen dan niet gevuld met opgezette vossen of koeienhersenen maar -zoals de naam al verraadt- met gave circulaire producten! Producten die bijdragen aan een economie waar we materialen niet afdanken, maar weer hergebruiken als grondstof! Uit elke provincie één.

Circulariteit is een feestje!

Het Circulariteitenkabinet wordt feestelijk geopend tijdens de Week van de Circulaire Economie door Josja Veraart, directeur van de Natuur en Milieufederatie Utrecht, zal op 4 februari het digitale lintje doorknippen. Daarna maak je kennis met de circulaire hoogstandjes uit het kabinet, en de makers ervan. En hopelijk heb je goed opgelet, want we sluiten af met een circulaire quiz. Ga jij straks naar huis met een prachtige circulaire prijs?

Laat je overdonderen!

Benieuwd naar de Overijsselse circulaire uitblinker? Meld je dan gauw aan via www.servicepunt-circulair.nl/circulariteitenkabinet. De feestelijke opening met quiz is op 4 februari, duurt van 16:30 tot 18:00 en wordt gestreamd via YouTube.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...