Het verzet tegen de bouw van een nieuw stadskantoor met website.


Deventer – Anti nieuw stadskantoor website in de lucht

Inmiddels is er ook een site in de lucht waar handtekeningen tegen de bouw worden verzameld. Op de site www.deventerstadskantoor.nl kunnen handtekeningen worden geplaatst. Volgende de site zijn er al ruim 600 handtekeningen binnen. De site steunt een burgerinitiatief van mensen die het niet eens zijn met de bouw van een nieuw Stadskantoor in Deventer.

Het is de bedoeling zoveel mogelijk burgers te mobiliseren om het dwaze en geldverslindende plan van 67 miljoen definitief te stoppen. De burgers van de stad zijn in de plannen niet genoeg gehoord over de gang van zaken, en er is onvrede om in de huidige tijd deze uitgave te doen, hoe mooi het verhaal over klimaatneutraal en noodzakelijk de nieuwbouw ook is. Het verhaal is niet uit te leggen aan de burgers van de stad die zelf de tering naar de nering moeten zetten.

In de gemeente Almelo loopt ook een besluitvorming voor het bouwen van een nieuw stadskantoor. Dat stadskantoor is aanmerkelijk goedkoper dan het huidige tijdelijke ontwerp wat nu op tafel ligt in Deventer. In Almelo ligt een voorlopig ontwerp met 100 parkeerplekken en 630 werkplekken voor 57 miljoen klaar. Het Deventer ontwerp is dus erg duur. Voor 8% minder werkplekken, geeft Deventer 40% meer uit dan de gemeente Almelo. Almelo telt daarbij dan ook nog alle bijkomende kosten (bouwrente, boekwaarde) bij de totale investering op.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...