Woensdagavond sprak de Deventer politiek over de verruiming van de openingstijden voor supermarkten op zondag.  Vanaf 1 jan 2011 mogen alle supermarkten in Deventer elke zondag geopend zijn tussen 11.00 en 19.00 uur.

Deventer – Alle supermarkten op zondag open

Voor dit collegevoorstel bleek woensdagavond ruime politieke steun te bestaan. Ook oppositie partijen APB en Trots op Nederland (TON) waren positief over het voorstel van het college. Maar er waren geluiden dat het dan ook voor alle ondernemers in Deventer van toepassing moet zijn. Een heel liberaal geluid uit de monden van D66 en de VVD.

Maar alle winkels gewoon open op zondag is in elk geval wel een hele grote brug te ver. De CDA fractie had ook nog een voorbehoud en wil in debat over de openingstijden die moeten volgens hen zoals het nu is, van 16.00 -19.00 uur blijven. Wordt vervolgd dus. Een puntje paaltje toch nog wat behoudende Deventer gemeenteraad, die zondagopenstelling van supers wel nodig vindt maar de non-food sector wegens juridische onmogelijkheden daarmee (nog) niet kan helpen.

Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...