Denne’s Paasgedachte: tijden veranderen

We hebben allemaal twee grote identieke bloempotten in de vensterbank staan want Intratuin heeft dat tot mode gebombardeerd. Winnaar is degene die d’r twee naar elkaar toegebogen planten in heeft staan. Wat een gelukzaligheid is dat, als je dan na een lange dag werken thuis de oprit opkomt…

En bij de voordeur staat een stoeltje met als het even kan een op een mevrouw lijkende takkenbos van wilgenhout, die verlicht kan worden met een kaars in een glazen lampion. Kan worden, want die kaars is nooit aan.

Op donderdag gaan we met vrienden ‘bieren’ in het café met bitterballen erbij en dinsdag is yoga. In het weekend winkel ik samen met mijn vrouw, lunchen we in de stad, komen de kinderen ‘een soepje doen’ en bezoek ik moeders. En dan heb ik ook nog een baan die als het uitoefenen van een hobby voelt. Wie mij op Instagram volgt, ziet dat mijn leven een aaneenschakeling is van gelukzaligheid.

En het is best wel moeilijk al die momenten van geluk een beetje te beheren. Want voor je het in de gaten hebt adviseert Intratuin zeemeerminnetjes in plaats van Boeddhabeeldjes en wordt er een vriendin veganistisch waardoor ik me bitterbal-bezwaard voel.

Vroeger pakte ik dan een lekker koele corona uit mijn Amerikaanse koelkast om even tot bedaren te komen. Maar corona heeft míj nu bij de strot. Nederig leer ik me een nieuw leven aan. En ik moet zeggen dat ik na een week of drie al aardig gewend ben aan het nieuwe gewoon.

Het bericht Denne’s Paasgedachte: tijden veranderen verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...