Carinova maatregelen om verspreiding Corona tegen te gaan

De ontwikkelingen rondom het Coronavirus volgen elkaar snel op. Dagelijks neemt Carinova nieuwe of aanvullende maatregelen om haar klanten, bewoners en medewerkers te beschermen. De voordeur van de woonzorglocaties van Carinova gaat vanaf woensdag 18 maart dicht tot nader order. We beperken met name zoveel mogelijk alle sociale contacten op de woonzorglocaties met het oogmerk cliënten en medewerkers te beschermen. De zorg in de wijk (thuiszorg en huishoudelijke hulp) gaat, met inachtneming van alle hygiënemaatregelen, gewoon door. We realiseren ons dat deze maatregel grote gevolgen heeft. We nemen dit besluit dan ook niet lichtvaardig, maar in het belang van onze cliënten en medewerkers.

Per 18 maart zijn de volgende maatregelen bij Carinova van kracht:
• Sluiting van algemene ruimten zoals Grand Cafés voor bezoek. Met andere woorden: de voordeur gaat dicht.
• Per cliënt is éen bezoeker éénmaal per dag op een woonzorg locatie welkom. Dit kan dan een naaste, familielid, vriend of bekende van de cliënt zijn. Het verzoek is om dit onderling af te stemmen. Alléén in bijzondere situaties, kan in overleg met de verpleegkundige, hiervan worden afgeweken.
• Vrijwilligers vragen wij niet te komen op de locatie. Mogelijke uitzondering kunnen de vrijwilligers zijn die werkzaamheden rond koffie en maaltijden kunnen verrichten.
• Onze locaties zijn voor dagbehandelingen, dagbesteding gesloten tot 6 april 2020.
• Mondzorg (tandarts) vindt alleen plaats als er een medische noodzaak is. Hetzelfde geldt voor pedicure.
• Kappers mogen geen kappersdiensten leveren op de locaties.
• Alle zakelijke externe contacten worden afgezegd.
• Leveranciers wordt gevraagd goederen zoveel mogelijk bij de hoofdingang af te leveren.
• De technische dienst en reparateurs van leveranciers bezoeken de locatie alleen voor noodzakelijke reparaties en storingen.

De woonzorglocaties zijn: Diessenplas Holten, Park Braband Schalkhaar, Het Averbergen Olst, De Hartkamp Raalte, Huize Salland Colmschate, Sparrenheuvel Diepenveen, Sint Willibrord Boskamp, Sint Jozef Deventer, Ravelijn Deventer, Graaf Florishof Deventer. En alle respectievelijke dagbehandeling/dagbesteding locaties.

We verwachten met deze maatregelen een grote bijdrage te leveren aan het terugdringen van de verspreiding van het Coronavirus. Wij danken iedereen bij voorbaat voor het begrip en de medewerking.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...