De Witte Smid bouwt nieuw pand op De Zegge VII

Al meer dan honderd jaar een begrip in Nederland op het gebied van aanhangwagens en trailers; De Witte Smid. Een bedrijf met meerdere vestigingen in Oost-Nederland, waaronder Raalte. En dat blijft zo, want De Witte Smid gaat een nieuw pand bouwen op De Zegge VII.

De Witte Smid heeft vestigingen in Warnsveld, Hengelo (OV), Arnhem, Aalten en Raalte. Het bedrijf zit sinds 2002 aan de Zompstraat in Raalte. Medio 2022 starten ze met de bouw van een nieuw pand op De Zegge VII op de hoek van de Heesweg /Lumenstraat, op een kavel van ruim 5.000 m2 groot.

Nieuwbouw
Jan Koop, directeur van De Witte Smid, is blij met de aankoop van de nieuwe kavel. “Ons huidige pand is een huurpand. De eigenaar wil het pand zelf gebruiken, dus moesten wij op zoek naar een andere locatie. Deze hebben wij gevonden in de vorm van een nieuwbouwpand op De Zegge VII. Wij kunnen wel wat meer ruimte gebruiken, dus de nieuwe locatie wordt groter dan ons huidige pand.”

Groter gebouw
De Witte Smid is dealer van een groot aantal leveranciers, maar ook maatwerk is mogelijk. “Wij verkopen, repareren en produceren aanhangwagens en paardentrailers tot en met 3500 kilo. In Raalte produceren en verkopen wij met name. De productie en afmontage gebeurt in dezelfde ruimte. Dit is niet ideaal, vandaar dat we in het nieuwe pand meerdere ruimtes creëren, zodat we deze werkzaamheden kunnen splitsen.”

Behoud bedrijf in Raalte
Wethouder Wout Wagenmans over de koop van de kavel: “Wij zijn blij dat dit mooie bedrijf een vestiging in Raalte blijft houden. Samen met De Witte Smid hebben we een geschikte plek gevonden die helemaal aansloot bij hun wensen. Het is fijn dat wij als gemeente een steentje kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van dit mooie bedrijf.”

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...