De SP is in de nieuwe peiling van TNS Nipo 4 zetels kwijtgeraakt.


De NIPO peiling

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zouden de socialisten uitkomen op 30 zetels, nog altijd een verdubbeling van het huidige zetelaantal. Afgelopen zondag was het ‘premiersdebat’ bij RTL4 waarna PvdA-leider Diederik Samsom en in mindere mate VVD-leider en premier Mark Rutte goede kritieken kregen. SP-leider Emile Roemer eindigde onderaan in een peiling onder kijkers. De VVD stijgt dinsdag in de Nipo-peiling van 34 naar 36 zetels.

De PvdA lijkt eveneens te profiteren van het laatste lijsttrekkersdebat. De sociaaldemocraten stijgen van 21 naar 24 zetels. Dat zijn er nog wel zes minder dan het huidige zetelaantal. De PVV wint in de peiling een zetel en komt uit op 15, negen minder dan het laatste verkiezingsresultaat. Het CDA zakt drie zetels.

De overgebleven 13 betekenen een verlies van acht in vergelijking met nu in de Kamer. In de peiling staan verder D66 12 (10 in de Kamer), ChristenUnie op 7 (5), GroenLinks op 4 (10), de SGP op 3 (2) en de Partij voor de Dieren op 3 (2). Nieuwkomer 50PLUS staat in de Nipo-peiling op drie zetels.

 

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...