Dé digitale schatkamer van Dalfsen op www.dnavandalfsen.nl

Een website vol met verhalen over bijzondere mensen, locaties en objecten: www.dnavandalfsen.nl. Deze digitale schatkamer is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Historische Vereniging uit Ni’jluusn van vrogger en de Historische Kring Dalfsen. In de afgelopen jaren trokken zij veel samen op in het kader van het DNA van Dalfsen. Dit project, dat mede gefinancierd wordt door de Provincie Overijssel, kwam tot stand na de opgravingen in Oosterdalfsen in 2015, waarbij archeologen schatten met grote historische waarde vonden. De gemeente Dalfsen besloot toen om de verhalen uit onze geschiedenis meer zichtbaar te maken.

Wethouder Jan Uitslag is ontzettend blij met de samenwerking en vooral die tussen de twee verenigingen. “Het resultaat van de samenwerking is niet alleen een prachtige website, maar er zijn ook een aantal mooie verbeeldingen in de verschillende kernen ontstaan. Hiermee is de geschiedenis gewoon weer toekomst geworden. En wat het extra bijzonder maakt is dat beide verenigingen samen de website beheren. Hiervoor hebben ze samen een stichting opgezet.”

Boordevolle website
In de afgelopen jaren werkten de gemeente en de twee verenigingen hard aan het beter zichtbaar maken van onze geschiedenis. Bijvoorbeeld door de realisatie van het kerkbrugje in Lemelerveld en de schuilhut in Hoonhorst. Mooie elementen in ons landschap die verhalen vertellen over ons verleden. De verhalen over het brugje en de schuilhut staan op de nieuwe website, samen met zo’n vijftig andere verhalen. En allemaal geïllustreerd met mooie foto’s en filmmateriaal. Een korte film neemt de bezoekers in vogelvlucht mee door de gemeente en met behulp van 360graden foto’s kan een kijkje genomen worden in een aantal bijzondere gebouwen. Voor wie geïnspireerd is geraakt, staan er wandel- en fietsroutes op de website. Deze leiden wandelaars en fietsers langs alle schatten.

De website is gemaakt door Villa5 uit Ommen in nauwe samenwerking met de vrijwilligers van de historische verenigingen. Zij leverden informatie aan en maakten de routes. Het resultaat is een prachtige, rijkgevulde website voor inwoners en bezoekers van de gemeente Dalfsen.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...