Cycle4GlobalGoals Tour van Sibiu naar Deventer

De gepassioneerde fietsers Adina en Wouter Janssen, zijn inmiddels vertrokken. Door van Oost- naar West-Europa door 10 landen te fietsen, beginnend in Sibiu (Roemenië) en eindigend in Deventer (Nederland), hopen ze mensen bewust te maken van de klimaatuitdagingen en het belang van de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Fietstocht

Een fietstocht van 3500 kilometer. Fietsers uit alle windstreken zijn van harte uitgenodigd om mee te doen en (deels) mee te fietsen. Wouter brengt ons telefonische op de hoogte. Ze zijn nu op weg naar Budapest en beginnen zich wat fitter te voelen op de fiets. Ze zijn dan wel ervaren rijders, de stukken de bergen op waren pittig, volgens Wouter. “Ook de fietscultuur in Oost-Europa is echt anders, meldt Wouter. In Roemenië is de infrastructuur echt niet altijd ingericht voor fietsers. We moeten ons dan even aanpassen. Het gaat in ieder geval voorspoedig.

Mensen kunnen de fietsers volgen via hun website Cycle4GlobalGoals – NGO Euphemia (ngo-euphemia.eu) of lezen over hun ervaringen onderweg via een digitale nieuwsbrief.

De organisatoren willen ook Oost- en West-Europa nauwer met elkaar verbinden. De verbinding wordt nog symbolischer door de langdurige samenwerking tussen Sibiu en Deventer, het start- en eindpunt van deze tocht.

De komende maanden willen Adina en Wouter mensen en organisaties in de steden die ze tijdens hun fietstocht bezoeken, aanmoedigen om op de een of andere manier betrokken te raken bij hun project. Dat doen ze o.a. via het internationale Hanzenetwerk en via de contacten tussen de zustersteden Sibiu en Deventer.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...