Cultuurfonds Overijssel biedt verenigingen advies op maat

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel biedt culturele verenigingen professioneel advies op maat, om ze te ondersteunen in het dagelijks bestuur en het hoofd te bieden aan de uitdagingen van de huidige realiteit. Met dit doel is per 1 januari 2013 het Fonds Advies op Maat amateurkunst Overijssel ingesteld. Het advies wordt gegeven door senior adviseurs van de SESAM-academie.

Het Cultuurfonds Overijssel stelt samen met de provincie gedurende vier jaar middelen beschikbaar in de vorm van 40 waardebonnen per jaar – verdeeld over twee aanvraagrondes – die recht geven op vijf dagdelen gratis advies op maat van de adviseurs van de SESAM-academie. De senioradviseurs die hierbij zijn aangesloten zetten hun kennis en ervaring belangeloos in om met de organisaties mee te denken en ze te ondersteunen.

Overijssel heeft talloze clubs, verenigingen en andere instanties die zich bezighouden met cultuur in al haar verschijningsvormen. Dit actieve verenigingsleven maakt de samenleving sterk en vitaal en de waarde ervan is daarom onschatbaar groot. De kracht van de club is de gezamenlijke kracht van de leden die zich inzetten.

Intussen zijn het uitdagende tijden, met sponsors die zich terugtrekken en overheden die minder subsidie kunnen geven. Daarnaast verandert de regelgeving voortdurend. Hoe blijf je financieel gezond? Hoe organiseer je genoeg aanwas van nieuwe leden? En hoe ga je met bestuurlijke kwesties om? Al deze vragen kunnen neergelegd worden bij de adviseurs.

Verenigingen die in aanmerking willen komen voor het advies op maat, kunnen zich nu aanmelden voor de eerste ronde 2015. Dat kan tot uiterlijk 1 september 2015 via het ‘aanmeldformulier waardebonnenactie 2015’ op www.cultuurfonds.nl/overijssel/waardebonnenactie-2015 Op deze website staat ook de aanvullende informatie over de waardebonnenactie.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van het hedendaags mecenaat geeft het Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 5 december

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...