De gemeente Deventer heeft de oude gymzaal van de voormalige MEAO school aan de Noordenbergstraat en de begane grond en de kelder van het pand aan de Nieuwe Markt 8 gekocht voor in totaal 2,2 miljoen.


Cultuur in Deventer mag nog steeds wat kosten

Deze panden worden daarna overgenomen door de  NV Maatschappelijk Vastgoed waarvan de gemeente Deventer de aandeelhouder is. Deze NV gaat het gebouw gebruiken voor de realisatie van een nieuw filmtheater. Het geld komt van een projectsubsidie van 10 miljoen euro. Daarvan betaalt de gemeente 5 miljoen en de provincie Overijssel 5 miljoen.

De oude plannen voor het filmtheater, namelijk een plek in de oude MEAO school aan de Nieuwe Markt die gingen niet door. Maar deze plannen waren al wel ontwikkeld. De kosten daarvoor, te weten 175.000 euro voor een schetsontwerp theater en film, 50.000 euro voor de afkoop van de architect theater en film en 65.000 euro voor de tekeningen en de afkoop architect appartementenplan worden terugbetaald aan de ontwikkelaar van die plannen.

Er kleven ook nog de nodige risico’s aan het plan. Die heeft de gemeente achteraf in kaart gebracht. Opvallend zijn de afkoopkosten voor de realisatie van de verplichte parkeerplekken voor het filmtheater dat kan de gemeente tot 1,2 miljoen euro extra gaan kosten.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...