College zet seinen op groen voor Olstergaard

Dinsdag 12 november stemde het college van b&w van Olst-Wijhe in met het ontwikkelingsplan voor de nieuwe woonwijk Olstergaard in Olst.

Het ontwikkelingsplan is het vervolg op het ambitiedocument Olstergaard dat de gemeenteraad eerder dit jaar vaststelde.

Olstergaard wordt niet zomaar een wijk, het wordt een wijk voor de toekomst. Of eigenlijk van NU zoals een toekomstige bewoner het zo mooi omschrijft.

Een wijk waarin volop aandacht is voor het klimaat, natuur en gezondheid.

Vol trots wordt dan ook het ontwikkelingsplan (het mooie resultaat van samenwerking tussen gemeente en toekomstige bewoners) aangeboden aan de gemeenteraad.

Deze toetst in december 2019 het definitieve ontwerp van de wijk aan de doelstellingen, ambities en financiële kaders. Er volgt dan ook een besluit over het vervolg van het plan.

Op het moment dat de gemeenteraad het plan vaststelt, kan het plan worden uitgevoerd. Het plan biedt ruimte voor circa 75 woningen die in opdracht van de nieuwe bewoners ontwikkeld en gebouwd worden.

We verwachten dat in het voorjaar van 2020 de schop in de grond kan om de bouwwegen aan te leggen. Als alles volgens de planning verloopt kan in het najaar van 2020 gestart worden met de bouw van duurzame woningen.

De openbare ruimte en de woningen worden natuurinclusief en circulair. Zo draagt de ontwikkeling van de wijk bij aan de lokale natuur, het toekomstige klimaat en de gezondheid van de huidige en toekomstige bewoners.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...