College Hellendoorn wil 1,5 miljoen voor kunstgrasvelden

Het college van B&W van Hellendoorn stelt de gemeenteraad voor om nog dit jaar 1,5 miljoen euro te investeren in vier kunstgrasvelden, waarvan drie zogenoemde non-fill velden voor voetbal, één waterveld voor hockey en LED-verlichting voor deze velden. GreenFields, onderdeel van TenCate Grass uit Nijverdal heeft de gemeente Hellendoorn een voorstel gedaan om vier innovatieve en duurzame kunstgrasvelden aan te leggen.

Voor voetbalverenigingen Hulzense Boys, DES, De Zweef en hockeyvereniging HCHN in Nijverdal is de noodzaak aangetoond voor de aanleg van de kunstgrasvelden op sportpark Smidserve en sportpark Gagelman in Nijverdal. Door de toename van het aantal teams door onder andere meiden- en damesvoetbal en de landelijke verschuiving van zondag- naar zaterdagvoetbal zijn er extra velden nodig om te kunnen voldoen aan de vraag. Om deze toename goed te kunnen faciliteren, stelt het college van de gemeente Hellendoorn voor aan de raad om nog dit jaar de nieuwe kunstgrasvelden aan te leggen.

Investering één jaar naar voren halen
In de meerjarenbegroting van de gemeente is dan ook rekening gehouden met de noodzakelijke aanleg van de kunstgrasvelden voor de sportverenigingen. In de begroting is voor dit jaar 400.000 euro gereserveerd en in 2019 is 800.000 euro geraamd voor deze nieuwe velden. Het college stelt de gemeenteraad voor om het investeringsbedrag van 800.000 euro dat voor 2019 gepland staat één jaar naar voren te halen. Ook door besparing op onderhoudskosten is er nu geld beschikbaar om te investeren. Daarnaast wil de gemeente ook investeren in energiezuinige en duurzame LED-verlichting voor de nieuwe sportvelden. Het college stelt voor om 150.000 euro uit het energiefonds hiervoor ter beschikking te stellen. De kostenbesparing van deze LED-verlichting de komende jaren in onderhoud en verbruik vloeit terug in het energiefonds.

Duurzame velden
“Door deze investering nog dit jaar te doen, kunnen we de capaciteitsproblemen met de velden bij de vier verenigingen dit jaar nog oplossen. De gemeente heeft hiervoor al geld gereserveerd”, aldus sportwethouder Dennis op den Dries. “Mede door het aanbod van GreenFields die wereldwijd innovatieve en duurzame kunstgrasvelden levert, kunnen vier sportverenigingen in onze gemeente de komende decennia weer vooruit met duurzame velden van hoogwaardige kwaliteit. Bovendien verzorgt CSC Sport, onderdeel van TenCate Grass de aanleg en het groot onderhoud van deze kunstgrasvelden voor de komende tien jaar”, aldus wethouder Op den Dries.

Nieuwste technologie
Gert Boers, Managing Director TenCate/GreenFields EMEA vult aan: “Wij zijn verheugd dat de gemeente Hellendoorn heeft gekozen voor de kunstgrasvelden van GreenFields. Door de aanschaf van deze zogenaamde ‘non-fill’ velden installeert de gemeente Hellendoorn de meest innovatieve kunstgrasvelden van de hoogste kwaliteit die ontwikkeld zijn met de nieuwste technologie. Hierdoor zijn de velden zuiniger in onderhoud, sneller te installeren en zullen geen milieu- of gezondheidsproblemen ontstaan rondom bepaalde invulmaterialen. Dat wij deze mooie en duurzame oplossing mogen leveren en ook nog eens zo dicht bij ons hoofdkantoor in Nijverdal, is iets waar wij trots op zijn”, aldus de Managing Director van TenCate/GreenFields EMEA.

10 juli in raad
Gemeente Hellendoorn heeft onlangs de besturen van de vier sportverenigingen geïnformeerd over het voorstel van het college aan de raad. De raadscommissie Samenlevingszaken is gevraagd om advies uit te brengen aan de raad. De gemeenteraad van Hellendoorn bespreekt op dinsdag 10 juli het voorstel over de kunstgrasvelden.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...