CDA en VVD willen concrete afspraken over N35

Het CDA en de VVD in Overijssel willen echt concrete stappen zetten en zichtbaar resultaat nu er door de gedeputeerde Bert Boerman deze week is gesproken met minister Cora van Nieuwenhuizen. Zij roepen de Tweede Kamer op om volgende week tijdens de behandeling van de begroting Infrastructuur bij de minister aan te dringen op concretere afspraken. Bart van Moorsel, woordvoerder verkeer en vervoer van het CDA: “Ik ben teleurgesteld over het resultaat van het gesprek met de minister. Wij willen dat nu concrete afspraken worden gemaakt over de resterende knelpunten op de N35 in Mariënheem, Haarle en Laag Zuthem. De aanleg zal niet voor 2024 starten, maar dan moet dit jaar wel de eerste stap worden gezet.” Regien Courtz, woordvoerder verkeer en vervoer van de VVD: “Overijsselaars mogen rekenen op een goede bereikbaarheid en veilige wegen. De N35 is cruciaal voor onze inwoners en ondernemers. We willen dat deze verkeersader zo snel mogelijk en volledig 2×2 baans en 100 km/u wordt.

Eerder werd bekend, dat de minister bereid is het document dat de provincie Overijssel heeft opgesteld over de N35 te bespreken. Dat is op zich positief, maar daaruit blijkt niet dat er op korte termijn wordt gestart met een verkenning. Een verkenning is de eerste formele stap die de minister moet zetten om uiteindelijk te komen tot een besluit over het veiliger maken en verbreden van de N35 tussen Wythmen en Nijverdal.

De N35 tussen Wythmen en Nijverdal is een Rijksweg. De provincie heeft recent een rapport opgesteld met de maatregelen, die nodig zijn om deze weg op te waarderen tot een veilige 2×2 100 km/u autoweg met ongelijkvloerse kruisingen. Dit vraagt een investering van 407 miljoen euro. Dit rapport is deze week met de Minister besproken en ook behandeld in Provinciale Staten.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...