Vanaf 15 december 2012 is de proef gestart met een buurtbus tussen Olst en Broekland met een aansluiting op de buurtbuslijn Wijhe-Raalte.

Buurtbus Olst-Broekland-Raalte stopt per 8 december 2013

De extra bus van de buurtbusvereniging Wijhe-Raalte werd hiervoor op de maandagen tot en met de vrijdagen ingezet. In de periode vanaf december tot april (waarbij niet gereden is op de spitsmomenten) is het reizigersaanbod gestegen naar een gemiddelde van 200 reizigers per maand. Vanaf april tot op heden inclusief het rijden op de spitmomenten worden 300 reizigers per maand geregistreerd. De doelstelling vooraf was 400 reizigers per maand.

Ook is gekeken naar de herkomst en bestemming van de reizigers, en de meerwaarde van de verbinding Olst-Broekland. Verder vormt deze verbinding voor het grootste deel een parallelle voorziening met het huidige ov-aanbod. Momenteel vindt herijking plaats van het openbaar vervoer. Hierdoor worden de huidige vervoerscontracten onder de loep genomen.

Op basis van de reizigersaantallen en de herijking hebben de provincie Overijssel en de gemeente Olst-Wijhe geconcludeerd dat een vervolg van de buurtbus 594 voor dit moment niet mogelijk is.  Binnen het openbaar vervoer is de financiële bodem bereikt. Efficiëntie moet gezocht worden in de vervoerssystemen.

Dit  alles zorgt ervoor dat de buurtbus Olst-Broekland per 8 december 2013 wordt opgeheven. Vanuit Olst kan een alternatieve route genomen worden naar Broekland en Raalte; door met bus of trein naar Wijhe te reizen en over te stappen in de buurtbus Wijhe-Raalte.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...