De gemeente Deventer betaalt 3.165.000 euro aan vier projectontwikkelaars voor 11,7 hectare grond op het nieuwe bedrijventerrein langs de A1 bij Epse.


Gemeente betaalt ruim 3 miljoen voor grond langs A1

Dat heeft het stadsbestuur (college) afgelopen dinsdag besloten. Deze projectontwikkelaars hebben tussen 1998 en 2000 de grond aangekocht voor omgerekend slechts 780.191 euro. Dat blijkt uit gegevens van het Kadaster. Deventer heeft echter maar een klein stukje van de grond daadwerkelijk nodig voor infrastructuur voor de hoofdriolering en om een deel van de groene wal rond het nieuwe bedrijventerrein aan te leggen.

Maar de ontwikkelaars wilden alleen zaken doen als de gemeente alle grond in het gebied overnam en niet alleen het noodzakelijke stuk. Het college geeft aan dat aankoop de voorkeur kreeg boven het voortzetten van een onteigeningsprocedure. Dan was het bedrag lager geweest, maar was het niet zeker wanneer de grond beschikbaar komt om de aanleg te verzekeren.

Wat er met het teveel aan grond gaat gebeuren is niet duidelijk. Voor de infrastructuur voor het nieuwe industrieterrein is namelijk maar 6% van de gekochte grond noodzakelijk. De gemeente laat het geld dus alweer flink rollen en er staat voorlopig niks.

Over Salland TV

x

Check Also

Subsidies voor dorpen en buitengebied

Zeven initiatieven in dorpen en het buitengebied van Deventer krijgen subsidie vanuit ...