Burgerweeshuis voelt geen ruimte meer voor nieuwe verkenningsplannen “We worden iedere keer op pauze gezet “

Het Burgerweeshuis is hét poppodium van de stad en betekent veel voor Deventer. Reden meer om een eigen, unieke locatie te zoeken. Dit wordt keer op keer geprobeerd, bekeken en grondig onderzocht maar de Gemeente hakt geen knopen door. De directie van het Burgerweeshuis voelt zich onderhand een speelbal.

“We begrijpen er niets meer van. Afgelopen jaar is de verkenningsfase waarin de locatie aan het Haveneiland, het oude STIHO-pand uitgebreid onderzocht en van benchmark, en marketing aan toe goedgekeurd. Tot ineens door de Gemeente Deventer de plannen om onbekende redenen werden geparkeerd. “Nu komt er ineens het bericht dat er een nieuwe verkenningsfase bij de Deventer Schouwburg wordt voorgesteld door de Gemeente. Terwijl we bijna rond waren” Adviesbureau Berenschot concludeerde in 2021 al dat een poppodium met een grote zaal voor 675 bezoekers en een kleine zaal voor 275 bezoekers bij Deventer past.

Kunst en vliegwerk

Aan het woord is directeur Kelly Hammer die niet meer begrijpt waar de Gemeente Deventer mee bezig is. “Vanaf 2014 speelt dit al want ons pand voldoet niet meer. We zijn verknocht aan deze locatie maar verbouwen heeft zelfs geen zin meer, ” zo zijn de feiten volgens Hammer. Nu luiden we de noodklok want we kunnen ons werk niet meer goed uitvoeren, het is kunst- en vliegwerk wat we nu doen, het perspectief is nul, het pand is gewoon op, en dat al een hele poos, aldus een teleurgestelde Hammer.

Woordvoerder van Gemeente Deventer Maarten Jan Stuurman meldt dat aanstaande woensdag een interpellatiedebat wordt toegevoegd aan de raadsvergadering. Hopelijk komt er dan duidelijkheid waarom er voor extra verkenning op de locatie van de Deventer Schouwburg wordt gekozen. Kelly Hammer ziet hierin geen ruimte meer. “Voor ons is dit het moment om te zeggen: tot hier en niet verder.”, zegt zij tegen haar collega’s van 3voor12.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...