Burgemeester sluit bedrijfspand in Nijverdal op grond van Opiumwet

Donderdag 18 juni 2020 is op last van burgemeester Raven van de gemeente Hellendoorn het bedrijfspand aan de Louis Braillestraat in Nijverdal gesloten voor een periode van zes maanden. De reden is dat de politie in het pand een professionele hennepkwekerij heeft aangetroffen met 467 planten.

Mede op basis van regionaal gemaakte afspraken en nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie voert ook de gemeente Hellendoorn een sluitingsbeleid. Dit sluitingsbeleid is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en drugshandel, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Onacceptabel
Burgemeester Anneke Raven: “Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente. Daarmee treed ik op tegen het bezit en handel van drugs, omdat dit niet alleen onacceptabel is, maar bovendien een ernstige inbreuk vormt op de openbare orde en leidt tot een onveilige leefomgeving.”

Niet getolereerd
De gemeente Hellendoorn treedt in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantast. Bovengenoemde partijen blijven zich volop inzetten om drugshandel en drugsoverlast te bestrijden. Het moet volgens burgemeester Raven heel duidelijk zijn dat de productie van en handel in drugs absoluut niet getolereerd wordt.

Blijf melden
“Elk inwoner van de gemeente Hellendoorn moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden. Dat is in het belang van ieders veiligheid”, aldus burgemeester Anneke Raven. De politie is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...