Burgemeester Sietske Poepjes officieel geïnstalleerd 

Afgelopen  dinsdagavond 27 februari is Sietske Poepjes officieel geïnstalleerd als burgemeester van Olst-Wijhe. Dit gebeurde tijdens een drukbezochte buitengewone raadsvergadering bij Logtenberg op de Boerhaar. 

 Tijdens deze buitengewone raadsvergadering werden de formele handelingen verricht om de nieuwe burgemeester officieel ‘in het ambt te installeren’. De beëdiging door de Commissaris van de Koning van de provincie Overijssel Andries Heidema was hierbij het centrale onderdeel. Andere sprekers waren de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Ronnie Niemeijer, locoburgemeester Marcel Blind en Ron König, burgemeester van Deventer als voorzitter van de burgemeesterskring. Tot slot kwam Sietske Poepjes zelf aan het woord: “En dat brengt mij bij onze gemeente Olst-Wijhe. Een gemeente met een duidelijk herkenbare eigenheid. Inwoners die écht klaar staan voor elkaar. Noaberschap. Mensen die niet direct anderen overweldigen met meningen en kritiek. En heel goed weten wat ze willen en denken. Allemaal Eigenheid van Olst-Wijhe dat in het oog springt. In andere delen van Nederland vinden we deze combinatie volgens mij niet zo snel. De Sallandse manier van leven en werken, van spreken en voelen, voelt natuurlijk aan. In dat opzicht verdient Nederland, en zeker ook de wereld, meer Salland. En zeker meer Olst-Wijhe.” 

 Sietske werd geïnstalleerd in aanwezigheid van haar ouders en andere familieleden.  

 Na de buitengewone raadsvergadering konden inwoners, ondernemers, verenigingen en anderen met Sietske kennismaken. Tijdens deze welkomstreceptie waren er ook een paar optredens. Zo verraste Gosse Jongstra, Fries op de Boskamp, de nieuwe burgemeester met een gesproken column. En de Wijhese rapper Donutcare bracht op zijn geheel eigen wijze een ode aan haar. Ook werd er een compilatie getoond van de welkomstvideo’s die inwoners hebben ingestuurd.  

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...