RAALTE - Met het tappen en daarna opdrinken van het eerste pilsje in de imposante Stöppelburcht hebben Prins André de eerste van de Stöppelkaters en burgemeester Piet Zoon vrijdagmiddag het officieuze startschot gegeven van carnaval in Raalte.Burgemeester en Prins tappen 1e pils in Stöppelburcht

Op de Domineeskamp in hartje Raalte is afgelopen dagen een imposant tentencomplex verrezen dat de komende dagen het onbetwiste centrum van carnaval in Raalte en wijde omgeving zal zijn. De duizenden carnavalsvierders kunnen hier hun hart ophalen nu de aloude residentie de Leeren Lampe gesloten is. Burgemeester Zoon wilde het nieuwe carnavalscentrum graag met eigen ogen zien en werd vrijdagmiddag door het bestuur van CV de Stöppelkaters, prins André de Eerste en jeugdprins Cas de eerste  met gepaste trots rondgeleid door de verschillende ruimten van het meer dan 3200 vierkante meter tellende complex.

Het doorknippen van een lint was de officiële openingshandeling van het enorme complex waar vele tientallen leden van de Stöppelkaters afgelopen dagen hard aan hebben gewerkt.  Voor de Raalter burgemeester wordt carnaval 2009 een heel nieuwe ervaring, nooit eerder werkte de geboren Zeeuw in een plaats met een grote carnavalstraditie. Toch is hij nu al onder de indruk. „Wat mij opvalt is het grote sociale en samenbindende aspect van carnaval. Mensen die al een half jaar geleden beginnen met het bouwen van een wagen voor de optocht. Of deze mooie Stöppelburcht. Ik vind ook die prikkelende humor die bij carnaval hoort erg leuk. Zoiets als Ouwe Sinderklaas dat we op Texel op 12 december vierden.

Als Burgemeester en wethouders hebben we graag toestemming gegeven. Waarbij wij ook letten op zaken als openbare orde en veiligheid. Maar volgens mij is dat dik in orde, al weet je dat natuurlijk pas over een paar dagen.” Zoon verklaarde hard te gaan werken om het echte carnavalsgevoel te krijgen. „Ik heb al wat ideetjes want ik wil natuurlijk niet doen wat iedereen doet. Heb ik als burgemeester nog geen stommiteiten uitgehaald? Nou, ik weet nog wel wat zaken die erom vragen in de grote Sallandse optocht zondagmiddag op de hak te worden genomen.”  Waarna hij samen met Prins André de Eerste het eerste pilsje tapte en ook maar meteen opdronk. Om vervolgens een paar uur later in het gemeentehuis de sleutels van de gemeente aan carnavalsvereniging de Zwabberaars te overhandigen. Alle 7 verenigingen in de gemeente Raalte waren daarbij aanwezig en zorgden voor een lekker carnavalesk sfeertje in de hal.


Over Salland TV

x

Check Also

Het Taalcafé in Raalte en Heino

Elke week is in Raalte en Heino het Taalcafé. Hier is iedereen ...