BuitenCentrum van Staatsbosbeheer verwelkomt de 150.000ste bezoeker van 2017

Zaterdag 16 december mocht het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal de 150.000ste bezoeker van 2017 ontvangen.
Andere jaren wisten al heel veel mensen het BuitenCentrum en de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug te vinden, maar dit jaar wordt voor het eerst de grens van 150.000 bezoekers in één jaar overschreden. Wat een mijlpaal.

Familie van der Ven uit Zwolle werd als 150.000ste bezoeker in het zonnetje gezet en kreeg een pakket met vogelvoederproducten. Familie van der Ven komt wel vaker in het BuitenCentrum en vandaag wilden ze nog even naar buiten om van het mooie winterweer genieten. Met elkaar volgen zij het kabouter-pad.

Ooit stond het bezoekerscentrum bij het uitzichtpunt Noetselerberg. In 1995 is het bezoekerscentrum verplaats naar de huidige plaats aan de Grotestraat in Nijverdal. Inmiddels al weer bijna vijf jaar geleden is het verbouwde BuitenCentrum met Sterrenwacht en restaurant werd geopend.

Een bezoek aan het BuitenCentrum is ook meer dan de moeite waard! Het BuitenCentrum is hét vertrekpunt voor een dag naar buiten. De Sallandse Heuvelrug biedt bergen van avontuur en natuur voor iedereen. Geniet van de on-Nederlandse vergezichten over de golvende heidevelden en de uitgestrekte bossen tussen Hellendoorn en Holten. In het verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Beleef rust, ruimte en reliëf.

Van even een frisse neus halen tot een hele dag zwerven door de natuur. Van het vieren van een kinderfeestje tot vergaderen in het groen. Van mountainbiken tot een rondje met de hond. Van ravotten in het speelbos tot reeën spotten. Van in alle rust fietsen of wandelen tot het gekwetter van 30 peuters in het kabouterbos.
Voor een blik op het heelal en uitleg over de hemellichamen zijn de vrijwilligers van de Sterrenwacht Hellendoorn het aanspreekpunt. Voor de verzorging van de inwendige mens kunt u terecht in het restaurant BuitenGewoon Lekker.

Graag verwelkomen wij ook u in het BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...