Gemeente komt evenementen financiëel tegemoet

Evenementenorganisaties in de gemeente Raalte draaien niet zelf op voor de gemeentelijke kosten als een activiteit vanwege corona niet doorgaat. Dat heeft het college van B&W besloten. Zo hoeven de organisaties geen leges te betalen voor evenementen die niet doorgaan en ook worden eenmalige subsidies niet teruggevorderd als een activiteit wordt uitgesteld.

Coronacrisis
Al vanaf de start van de coronacrisis probeert de gemeente Raalte de verschillende groepen inwoners en ondernemers te ondersteunen bij het opvangen van de gevolgen van de coronacrisis. Zo konden inwoners en ondernemers bijvoorbeeld tijdelijk uitstel van belastingen aanvragen. Ook heeft de gemeente de landelijke uitkeringsmaatregel Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) uitgevoerd. Ook de vele evenementen binnen de gemeente Raalte kunnen nu rekenen op ondersteuning van de gemeente.

Evenementen
Veel evenementenorganisaties hadden voor de uitbraak van het coronavirus al een vergunning aangevraagd. Helaas mochten deze evenementen, vanwege de coronamaatregelen, niet doorgaan. Normaal gesproken moeten evenementenorganisaties voor de vergunningaanvraag kosten betalen, de zogenaamde leges. Het college heeft besloten dat organisaties deze leges niet hoeven te betalen.

Eenmalige subsidies
Ook worden eenmalige subsidies voor activiteiten die niet zijn doorgegaan en op een later moment worden georganiseerd niet teruggevorderd. Het college vindt het passend om op deze manier tegemoet te komen aan deze organisaties.

Na de zomer kaders steunmaatregelen
Vanuit verschillende kanten krijgt de gemeente Raalte signalen en verzoeken om partijen te ondersteunen in de coronacrisis. Tot nu toe is een besluit genomen over de meest urgente ondersteuningsvragen. Na de zomer stelt de gemeenteraad nadere kaders vast en wordt een besluit genomen over de ondersteuningsvragen waar minder urgentie op zit.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...