Foto: Esther Rikken

Broekelo wordt uitgebreid met hardloopevenement

Het hippisch herfstevenement Broekelo krijgt uitbreiding met een hardloopwedstrijd. Een week nadat de paarden en ruiters over het landgoed zijn gegaan, vindt op hetzelfde parcours op 17 oktober een zogenaamde obstacle run plaats. De inschrijving voor deze Broekstacle Run is inmiddels geopend.

‘Dit is voor mensen die graag aan Broekelo willen meedoen, maar geen paard hebben’, meldt organisator Leo van der Vegte droogjes. ‘Modder, sportief spektakel en een hoop humor’. Dat beloven de Broeklandse organisatoren van de hardloopwedstrijd die dit jaar voor het eerst plaatsvindt. Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een “stukkie” van twee kilometer of “een best stukkie” van zeven kilometer.

Laagdrempelig

De lopers krijgen op landgoed ’t Neppelenbroek nog meer hindernissen voor de kiezen dan de paarden. ‘Maar wees niet bevreesd’, stelt mede-organisator Elise Boksebeld gerust. ‘We houden het echt laagdrempelig. Plezier staat voorop. Nee, de Broekstacle Run is niet gemakkelijk. Ja, je wordt vies… maar iedereen kan de finish halen. Zeker met de steun van het publiek!’ De Broeklanders zijn van plan om er een feestje omheen te bouwen. Bij de finish wordt een bar ingericht en de organisatie heeft een aantal vrolijke verrassingen uitgewerkt.

De organisatie mikt op vierhonderd deelnemers. Van der Vegte: ‘De Farmstacle Run in Heino beschouwen wij als een inspiratiebron. Daar liep het vanaf de eerste editie storm met de aanmeldingen. Dus wacht niet te lang met inschrijven, want vol is vol!’

Meedoen? Inschrijven kan online via de website www.inschrijven.nl. Vul in het zoekveld de term “Broekland” in en de rest wijst zich vanzelf. Of kijk op Facebook of Instagram. De kosten bedragen €5 voor “een stukkie” (2 kilometer) en €15 voor “een best stukkie” (7 kilometer). Vriendengroepen kunnen aanvinken om als team deel te nemen. De tijden worden online geregistreerd en elke deelnemer krijgt een T-shirt met opdruk.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...