Zien, Horen, Voelen: zoeken naar de ziel van de Bergkerk

De komende weken kunt u zich laten verwonderen door de multidisciplinaire installatie van Sibyl Heijnen in samenwerking met componist Nicholas Robert Thayer. Verschillende kunstvormen vormen een zintuiglijke totaalbeleving. Het kijken en luisteren verrassen continu. Alles wat Sibyl Heijnen in de ruimte heeft gebracht herinnert aan leven.

In de installatie Zien, horen, voelen: zoeken naar de ziel van de Bergkerk, lijkt ze te schilderen met materialen die zich daar helemaal niet voor lenen zoals perkament en rubber, kunstgras en takken. Met goud, aluminium en zout zijn plekken geaccentueerd die daardoor oplichten en de sfeer versterken van gewichtloosheid en rust.

De componist Nicholas Thayer maakte in opdracht van Sibyl Heijnen de klankcompositie 300,000 Lights, die reageert op het binnenvallende licht in de kerk. Wilt u onderdeel zijn van een extra bijzonder onderdeel van de tentoonstelling? Neem dan op zaterdag 20 mei of woensdag 21 juni a.s. om 21.00 uur uw slaapzak mee en Zie en ervaar hoe het licht van zonsondergang en zonsopgang verandert en van invloed is op de kerk en op de klank.
Is blijven slapen nog een brug te ver? Kies dan voor de zonsopgang ervaring tijdens Hemelvaart.

Videoverslag: Martijn van Wieringen

Tijdens deze tentoonstelling zijn regelmatig extra activiteiten zoals live events. Houd de website bergkerkdeventer.nl in de gaten voor meer informatie!

Periode: zaterdag 15 april 2023 t/m vrijdag 30 juni 2023
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur (maandags gesloten) Entree: gratis toegankelijk

Op dit moment te beleven: “Zien, horen, voelen: zoeken naar de ziel van de Bergkerk”

De komende weken kunt zich

laten verwonderen door de multidisciplinaire installatie van Sibyl Heijnen in samenwerking met componist Nicholas Robert Thayer. Verschillende kunstvormen vormen een zintuiglijke totaalbeleving. Het kijken en luisteren verrassen continu. Alles wat Sibyl Heijnen in de ruimte heeft gebracht herinnert aan leven. In de installatie Zien, horen, voelen: zoeken naar de ziel van de Bergkerk, lijkt ze te schilderen met materialen die zich daar helemaal niet voor lenen zoals perkament en rubber, kunstgras en takken. Met goud, aluminium en zout zijn plekken geaccentueerd die daardoor oplichten en de sfeer versterken van gewichtloosheid en rust. De componist Nicholas Thayer maakte in opdracht van Sibyl Heijnen de klankcompositie 300,000 Lights, die reageert op het binnenvallende licht in de kerk. Prikkel uw zintuigen bij deze bijzondere expositie. Wilt u onderdeel zijn van een extra bijzonder onderdeel van de tentoonstelling? Neem dan op zaterdag 20 mei of woensdag 21 juni a.s. om 21.00 uur uw slaapzak mee en Zie en ervaar hoe het licht van zonsondergang en zonsopgang verandert en van invloed is op de kerk en op de klank. Een unieke ervaring! Is blijven slapen nog een brug te ver? Kies dan voor de zonsopgang ervaring tijdens Hemelvaart.

Tijdens deze tentoonstelling zijn regelmatig extra activiteiten zoals live events hou de website bergkerkdeventer.nl in de gaten voor meer informatie! PERIODE: Van zaterdag 15 april 2023 t/m vrijdag 30 juni 2023

OPENINGSTIJDEN: dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur (maandags gesloten) ENTREE: Gratis toegankelijk

Over Salland TV

x

Check Also

Gewonde bij ongeval op de Raalterweg in Wijhe

Rond half drie vanmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Raalterweg ...