Vuurwerk is mooi en spannend en het hoort bij oud en nieuw. Maar de rommel die ervan komt geeft de buurt, soms maanden later nog, een verwaarloosde indruk. Bovendien ligt er vaak nog gevaarlijk – niet ontploft – vuurwerk tussen de rommel.

Breng vuurwerkresten op 1 januari 2014 naar de containers van de Deventer Schoon Familie

Op 1 januari kan iedereen zijn vuurwerkresten meteen naar een aantal containers brengen die op verschillende locaties in de stad te vinden zijn.

Vanaf 2 januari wordt het afval ook – gratis – aan huis opgehaald, na een telefoontje naar Cambio.

Veiligheid staat voorop bij deze schoonmaakactie. Als de troep is opgeruimd kunnen kinderen en jongeren geen blindgangers meer afsteken. Met een simpele veegactie als deze redden we in Deventer al gauw een handvol vingers en een paar ogen. Bovendien begint het nieuwe jaar zo met schone straten.

 

Zelf brengen

Op woensdag 1 januari 2014 staan er op vijf locaties in Deventer containers van Circulus waar bewoners hun vuurwerkresten kunnen afleveren. Dat kan van 11.00 tot 15.00 uur.

<p>

Op die locaties zijn ook opruimmiddelen te leen, zodat bewoners samen op een makkelijke manier hun eigen straat of buurt kunnen schoonmaken.

Bovendien is het er gezellig: onder het genot van een glas glühwein of warme chocolade en iets lekkers kan iedereen zijn of haar buurtbewoners het beste wensen voor een mooi 2014.

Leden van de DSF krijgen ook twee cambi’s.

 

Locaties: De containers worden vooral  bemenst door actieve leden van de Deventer Schoon Familie, geholpen door een aantal Cambiomedewerkers.

De containers staan op de volgende locaties:

  • Ichtuskerk Colmschate (Holterweg 106, parkeerplaats naast de kerk)
  • De Schalm Borgele (Dreef 1)
  • Wijk Zandweerd (Zandweerdsweg 115)
  • Boxbergerweg (ter hoogte van De Heuvel 180, op het gras)
  • Cambio (Diepenveenseweg 1b)

 Bewonersinitiatieven: In Borgele (bij de Schalm) heeft een aantal actieve bewoners een opruimactie opgezet: de DSF ondersteunt, maar de bewoners vormen de spil van de actie.

Ook in Lettele nemen bewoners zelf het initiatief: bij de Werkgroep Lettele Schoon kunnen bewoners van Lettele opruimmaterialen lenen om de vuurwerkresten op te ruimen. Op 2 januari van 12.00 tot 13.00 uur zijn de leden van de werkgroep aanwezig op het Nieuwe Dorpsplein, bij het oorlogsmonument. Zakken en dozen met vuurwerkafval worden daar om 13.00 uur opgehaald door Cambio.

Koeriertjes: Natuurlijk rijdt Cambio ook ‘gewoon’ koeriertjes. Bewoners van Deventer kunnen op woensdag 1 januari van 10.00 tot 15.00 bellen naar Boy Blindganger (0570 62 22 10) en een koeriertje (vuurwerkresten die bij elkaar zijn geveegd en verzameld in een of meer zakken) aanmelden. Cambio komt het dan vanaf donderdag 2 januari  0phalen. (De dagen erna kan ook nog worden gebeld:  van 08.30 tot 15.30 uur).

Bewoners die een koeriertje aanmelden krijgen vanzelfsprekend de beste wensen, een smakelijke attentie en leden van de Deventer Schoon Familie ook nog twee Cambi’s.

Bijkomend voordeel is dat het afval niet in de eigen afvalcontainer hoeft en bewoners dus niet voor het verwerken hoeven te betalen.

Samen werken aan een schone straat!

Vuurwerkresten? Bel Boy: 0570 62 22 10

Over Salland TV

x

Check Also

Reuring in Salland 10 oktober in Olst

Ruim 400 Sallanders hebben samen een toekomstvisie voor Salland gemaakt. De visie ...