BoekStart terug van vakantie in de Bibliotheek Deventer

Vanaf 1 september kunnen ouders met hele jonge kinderen weer deelnemen aan BoekStartactiviteiten. Het BoekStartCafé begint weer op woensdag 6 september om 10.00 uur in de Bibliotheek Centrum. Hanneke Evink sluit dan aan bij de IJsselbiënnale met een programma vol waterpret. Ook de BoekStart inloopochtenden gaan weer van start. In diverse wijken in Deventer wordt er dan voorgelezen.

Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen is goed voor de taalontwikkeling en versterkt de band tussen jonge kinderen en ouders.

BoekStart is een project dat (mede) uitgevoerd wordt door de bibliotheek om voorlezen aan kleintjes te bevorderen. Vanaf 6 maanden kunnen baby’s al woorden herkennen, maar hoe lees je nou het beste voor aan zo’n hummel? En wat zijn leuke boekjes? Tijdens het BoekStartCafé in de Bibliotheek Centrum en de BoekStart inloopochtenden in diverse wijken, worden ouders met kinderen tot 4 jaar ontvangen door enthousiaste voorleesvrijwilligers.

Vanwege de IJsselbiënnale staat het BoekStartCafé van woensdag 6 september om 10.00 uur in het teken van water. Hanneke Evink leest op theatrale en muzikale wijze voor uit prentenboeken waarin dit thema naar voren komt.

De BoekStart inloopochtenden vinden wekelijks plaats in:
• De Bibliotheek Keizerslanden vanaf vrijdag 1 september van 10.00 – 11.00 uur
• De Bibliotheek Colmschate vanaf woensdag 6 september van 10.00 – 11.00 uur
• ’t Hovenhuus vanaf donderdag 7 september van 10.00 – 11.00 uur.

Tussen 10.00 en 11.00 uur zijn ouders met kinderen tot 4 jaar van harte welkom.

Het BoekStartCafé en de BoekStart inloopochtenden zijn gratis. Aanmelden is niet nodig, dus loop gerust binnen!

Vrijwilligers gezocht
De Bibliotheek Deventer is op zoek naar enthousiaste voorleesvrijwilligers voor ‘t Hovenhuus. Meer informatie over de inhoud van het werk staat op www.obdeventer.nl/vacatures. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar Jutta Beusink, e-mail jbeusink@obdeventer.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...