Bloasmuziek op Salland1!

Binnenkort start een nieuw muziekprogramma op Salland1: “Bloasmuziek in Salland”. Het programma zal worden gepresenteerd door Wijhenaar Klaas Jansen. Klaas is 60 jaar jong en muzikant in hart en nieren. Hij speelt o.a. trompet, bugel/flugelhorn- Barithon en Bastuba/Sousafoon. Op 7 jarige leeftijd begonnen bij de plaatselijke muziekvereniging maar nu lid van de Langenbergermuzikanten Bathmen (Egerländerkapel).

Klaas vertelt: “Ik heb een aantal jaren geleden (op Airplay Radio) een HaFaBra (afkorting van Harmonie Fanfare en Brasband) programma gehad genaamd: BlaasParade. Het was een uurtje Blaasmuziek met in het eerste half uur Hafabra, daarna een agenda (voor de muziekverenigingen en kapellen in heel Salland). Na de agenda is het tijd voor Egerländer en Tsjechische Blaasmuziek. Omdat er in Salland geen Blaasmuziek gedraaid wordt is dit een leuke aanwinst en het programma zal zeker goed beluisterd gaan worden na enige bekendheid (er wordt aan de weg getimmerd)”.

Archieffoto Klaas Jansen bij Airplay Radio (foto: Jan van Aefst)

“Ik ga nu de draad weer oppakken en heb alle muziek nog. Ik heb de sponsor van destijds, De Haske Heerenveen (uitgever en opnamestudio van alle blaasmuziek, dus ook van onze Militaire korpsen) geïnformeerd en gevraagd om het programma opnieuw te sponsoren. Ze hebben inmiddels groen licht gegeven en krijg dus alle blaasmuziek 100% vergoed en ze zijn zeer blij met de komst van weer een Hafabra programma. Het programma gaat “Bloasmuziek in Salland” heten”. (tekst en foto: Klaas Jansen)

“Bloasmuziek in Salland” is binnenkort te horen op Salland1, iedere zondagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Het Taalcafé in Raalte en Heino

Elke week is in Raalte en Heino het Taalcafé. Hier is iedereen ...