De gemeente Deventer heeft het haalbaarheids-onderzoek voor de doorstart van de verhuizing van de openbare bibliotheek uitgevoerd.


Bibliotheek in oude Hegius Gymnasium (kosten:-4 miljoen)

Uit dit onderzoek zijn twee varianten aan de Stromarkt  gekomen. Maar die vragen wel om aanvullend onderzoek op de constructie en de aanwezigheid van asbest. Nieuw  is de optie om de bibliotheek op de locatie van het voormalige Alexander Hegius gymnasium aan de Nieuwe Markt te realiseren. Uit een raadsmededeling blijkt dat de gesprekken daarover zijn gestart en het interessant is om deze variant te laten onderzoeken op de haalbaarheid.

Maar zo geeft het college aan: “naast dit haalbaarheidsonderzoek zal gekeken moeten worden wat er voor oplossingen zijn voor de locatie SNS aan de Stromarkt”.  Dit pand moet de gemeente namelijk kopen van de NV Bergkwartier. Het Hegiuspand is al in het bezit van de gemeente.

In de gemeentelijke wandelgangen wordt gesproken over besparing van 4 miljoen. Mocht de raad hier wel oren naar hebben dan kunnen er weer andere problemen ontstaan met de ontwikkeling van het winkelgebied rondom de Nieuwstraat. Met de bieb op de Stromarkt ontstaat daar meer loop zo is de verwachting. En zo heeft elk voordeel ook weer zijn nadeel.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...